Omlós magvas kréker recept

Az aktuális kedvencemet szeretném megosztani veletek :)

Egy nagyon finom sós keksz, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg zsír (sertés vagy liba)
  • Sok só (én 8 kávéskanállal használtam)
  • 1 tojás (tetejét megkenni még egy)
  • 2 evőkanál tejföl
 Első lépésként a lisztet egy tálba tesszük, és a vajat (a könnyebb eldolgozás érdekében kisebb darabokra vágva), a zsírt és a sót hozzáadjuk. Ezeket összemorzsoljuk, míg nem maradnak nagyobb vaj és zsír "gombócok". Ekkor hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Egynemű, omlós tésztává gyúrjuk.
A kész tésztát egy órát pihentetjük.
Az egy óra elteltével a tésztánkat lisztezett gyúródeszkán kb. 3-3,5 mm vékonyra nyújtjuk. (Ez nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, de az omlós tészta már csak ilyen :D)
Ebből tetszőleges méretű (javaslom a 3 centi átmérőt) korongokat szaggatunk ki.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük tojásfehérjével és ízlés szerint megszőrjuk len- vagy szezámmaggal.
160 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Remélem nektek is ízlik majd. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése