Egy nagyon finom sós keksz, amit nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg zsír (sertés vagy liba)
- Sok só (én 8 kávéskanállal használtam)
- 1 tojás (tetejét megkenni még egy)
- 2 evőkanál tejföl
A kész tésztát egy órát pihentetjük.
Az egy óra elteltével a tésztánkat lisztezett gyúródeszkán kb. 3-3,5 mm vékonyra nyújtjuk. (Ez nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, de az omlós tészta már csak ilyen :D)
Ebből tetszőleges méretű (javaslom a 3 centi átmérőt) korongokat szaggatunk ki.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük tojásfehérjével és ízlés szerint megszőrjuk len- vagy szezámmaggal.
160 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Remélem nektek is ízlik majd. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése