A cupcake-hez (10-12 darabhoz):
– 1 kocka vaj (10 dkg)
– 2 tojás
– háromnegyed bögre porcukor (lehet kristály is, de az sokkal lassabban olvad)
– 1 teáskanál vaníliakivonat vagy aroma, vagy 1 csomag vaníliás cukor (csalni lehet, és mind a kettő is lehet)
– másfél bögre liszt
– fél bögre tej
– 1 teáskanál sütőpor
A mázhoz:
- porcukor
- citromlé
- valami dísz cukor
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alul-felül sütés).
2. A lágy vajat a porcukorral/cukorral és a tojással habosra keverjük.
3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és egynemű tésztává keverjük.
4. A tésztát muffin formákba adagoljuk, melyeket a háromnegyedéig töltünk.
5. Addig sütjük őket, míg halvány aranyszínt nem kapnak, és nem tovább. Ekkor azért tűpróbával még ellenőrizzük, biztos ami biztos alapon. Nagyjából húsz perc a sütés idő.
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alul-felül sütés).
2. A lágy vajat a porcukorral/cukorral és a tojással habosra keverjük.
3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és egynemű tésztává keverjük.
4. A tésztát muffin formákba adagoljuk, melyeket a háromnegyedéig töltünk.
5. Addig sütjük őket, míg halvány aranyszínt nem kapnak, és nem tovább. Ekkor azért tűpróbával még ellenőrizzük, biztos ami biztos alapon. Nagyjából húsz perc a sütés idő.
Amíg a süti sül elkészítjük a mázat: A porcukrot egy tálba tesszük, majd hozzáöntünk egy kis citromlevet. Ez utóbbiból annyit, míg a máz könnyen kenhető, de nem túl folyós állagú nem lesz.
Ha elkészült a cupcake, akkor óvatosan tálcára tesszük, majd amikor egy kicsit hűlt teáskanállal ízlés szerint megkenjük a mázzal, és rászórunk egy kis dísz cukrot!
Remélem sikerül majd elkészítenetek, :)
Sok sikert! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése